Danes je Po dec 09, 2019 4:10 pm

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 63 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr jun 13, 2007 10:28 am 
Odsoten

Pridružen: Če jan 18, 2007 6:54 pm
Prispevkov: 79
Kraj: jesenice
a vi že koj ko meljte sestavine za čs vržete not še dextrin? al šele poj ko so kno3, oglje pa žveplo že zmlete date nekam in potem primešate dextrin--->pomoje kr use z ball millom :oops:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če jun 14, 2007 12:11 pm 
Odsoten

Pridružen: Če jan 18, 2007 6:54 pm
Prispevkov: 79
Kraj: jesenice
:?:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če avg 30, 2007 11:03 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po jun 27, 2005 8:28 am
Prispevkov: 404
Kraj: Mb
Je nevarno če naribaš vlažno kepo smodnika na kovinskem ribežu?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če avg 30, 2007 11:20 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: So jan 28, 2006 7:07 pm
Prispevkov: 2208
Kraj: pakistan
eh to pa sploh ni nevarno ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če avg 30, 2007 12:53 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe dec 01, 2006 9:01 pm
Prispevkov: 249
Kraj: Domžale
Zagotovo ni nevarno, tudi če bi bil suh mislim da ni veliko možnosti da bi se vžgal :roll:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če avg 30, 2007 2:18 pm 
ja suhega tudi nebi mogu ribat :lol:


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To jan 29, 2008 10:12 pm 
Odsoten

Pridružen: Ne jan 13, 2008 9:50 am
Prispevkov: 139
Jst pa smodnik s 3% dextrina, predhodno millan navlažim z vodo in alkoholom 25% mešanico in nato go s kovinsko ploščico pritiskam skozi 1mm sito. Sušim en teden in potem ga še enkrat presejem skozi isto sito. Za 1 kg rabiš cca 20 min. Dokaj enostavno ampak učinkovito.
L.P.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če jan 31, 2008 9:44 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po jun 27, 2005 8:28 am
Prispevkov: 404
Kraj: Mb
Kaj po stiskanju se ti kaj drobi ko ribaš? Meni se kepa mokrega smodnika kar drobi in to me jezi:)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če jan 31, 2008 10:55 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe okt 21, 2005 6:03 pm
Prispevkov: 2033
Kraj: tukej
Dodaj še malo vode! Pa se nebo več drobila!


l.p. Tomaž


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne feb 03, 2008 12:52 am 
Odsoten

Pridružen: Sr avg 08, 2007 7:54 pm
Prispevkov: 93
eno banalno vprašanje, ko zmočim lepo pripravljen smodnik, in je le ta vlažen, v kepi itd.
ga pritisnem ob sito in vn pridejo špageti..... Ko jih poskušam dat vija pa se mi splijaznejo skupaj in dobim spet isto kot na začetku....
kaj delam narobe?


pa kaj lahko kepo smodnika najprej posušim in potem razlomim?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če feb 21, 2008 11:32 am 
Odsoten

Pridružen: Ne jan 13, 2008 8:22 pm
Prispevkov: 91
Kraj: Ljubljana
sem še začetnik in se opravičujem že vnaprej...

ali bi lahko namesto ball milla uporabil mlin za kavo... je to nevarno, zaradi trenja? se mi lahko vžge?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če feb 21, 2008 3:33 pm 
Odsoten

Pridružen: Če jun 17, 2004 1:08 pm
Prispevkov: 569
Mlinček za kavo je nevaren.

In nehaj isto vprašanje postavljati v različne teme.

Ne vem, zakaj vsak začetnik začne svoj post z besedami: "Oprostite, ker sem še začetnik..." Če si začetnik ni nič narobe in noben ne bo jezen nate, če postaviš vprašanje. Če pa postaviš kretensko vprašanje na katerega je že bilo odgovorjeno, potem ti pa tudi nobeno opravičilo v zgornjem slogu ne bo pomagalo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne dec 07, 2008 6:48 pm 
Odsoten

Pridružen: Ne dec 30, 2007 6:44 pm
Prispevkov: 25
Kraj: Lavrica
MatavzH je napisal/-a:
Moj način je mal bol zajeban in sicer:
...


Kako ti pa rata tako zelo droben break naredit?? Za lift mi je že jasno, pač naribaš na sito in je 1-2mm...edino če bi smodnik stisnil v kepo (v primeru da nimam te stiskalnice) in ko bi se posušila bi jo z kladvom al pa nekak podobno probal razbit potem pa bi presejal ali kako?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 11:45 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: To nov 25, 2008 11:31 am
Prispevkov: 146
Lejte mene pa zanima zakaj uporabljate nekateri alkohol za granuliranje smodnika. Ali lahko namesto tega alkohola uporabm šnopc. Pa če lahko še kdo napiše podroben postopek za prešanje smodnika. Naprimr na kolk BAR-ov ga lohk stisneš pa to.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 12:33 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe okt 21, 2005 6:03 pm
Prispevkov: 2033
Kraj: tukej
Nared najprej kvalitetn smodnik brez prešanja pol se pa jebi s prešanjem...


Ker če neznaš nardit dobrga smodnika brez prešanja ti prešanje nebo prav nič pomagalo...

škoda šnopca kup špirit v štacun... šnopc pa raj spi :P. Pa šnopc je premočan uporabla se alko max 30%-35%


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 12:42 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe maj 16, 2008 7:50 pm
Prispevkov: 522
Kraj: Ljubljana
tomazz je napisal/-a:
Nared najprej kvalitetn smodnik brez prešanja pol se pa jebi s prešanjem...


Ker če neznaš nardit dobrga smodnika brez prešanja ti prešanje nebo prav nič pomagalo...

škoda šnopca kup špirit v štacun... šnopc pa raj spi :P. Pa šnopc je premočan uporabla se alko max 30%-35%


No, no tomaž narest dobr smodnik spet ni taka znanost. Pa za granuleranje smodnika ne rabiš prešat, lahko ga samo skozi sito porivaš. Alkohol uporabljamo zato da se prej posuši in da se ne zlepi use skup.

Pa ne kupit Špirit ker je drag (litr je 19 eurou) Kupi denaturiran etanol (3 eure litr)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 1:09 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: To nov 25, 2008 11:31 am
Prispevkov: 146
Ja sej jest nebi granulerov drgač smodnika ampak ammonpulver. Da probam ce bi se dal zato me pa pac zanima kako bi ga zaprešov. K zballmilov sm ga že, pa dextrin mam tut že. Dej me pa zanima granulacija.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 2:25 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe dec 28, 2007 6:28 pm
Prispevkov: 485
Namoč ga z vodo, ne preveč-ne premalo (toliko da bo vlažen) z roko naredi kepo in jo naribaj z ribežem. Če nimaš alkohola ni problema. Meni se BP posuši preko noči na peči.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 2:55 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: To nov 25, 2008 11:31 am
Prispevkov: 146
Še neki a je kej važn kdaj dextrin not daš. Tkrt k ga namočš al tkrt k ga ballmilaš. Mislm da je to vsen, važn da se sprime.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 26, 2008 2:59 pm 
Odsoten

Pridružen: Sr dec 26, 2007 1:27 pm
Prispevkov: 404
Kraj: Ljubljana
KUKI je napisal/-a:
Še neki a je kej važn kdaj dextrin not daš. Tkrt k ga namočš al tkrt k ga ballmilaš. Mislm da je to vsen, važn da se sprime.

Vseeno je kdaj ga daš notri. Jaz ga dam zmeraj zraven v ball mill, manj dela je, pa še bolje se zmeša.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 63 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group