Danes je Pe okt 18, 2019 12:01 pm

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 63 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So dec 31, 2005 5:19 pm 
Odsoten

Pridružen: Sr okt 27, 2004 7:10 pm
Prispevkov: 494
Kraj: Ljubljana
Jao človek preber si moj post pa boš vidu o čem goworim .. js sam pravm da se da iz koruzne moke pridelat dextrin in to je vse. Men je ratal brez problemou. :roll:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To jan 03, 2006 9:13 pm 
Odsoten

Pridružen: Po jan 02, 2006 11:32 am
Prispevkov: 427
Bi bil za granuliranje primeren tudi sam škrob oz. lepilo na njegovi osnovi?



LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr jan 04, 2006 6:43 am 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: To sep 28, 2004 1:43 pm
Prispevkov: 2216
Kraj: Ljubjana
Pa a vam je res problem dat škrob za 2 uri v pečico in počakat na dextrin.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr jan 04, 2006 1:12 pm 
Odsoten

Pridružen: Po jan 19, 2004 1:18 pm
Prispevkov: 343
Ne ni problem sam js sm ga mel 6 ur v pečici pa je bil cist mal drugačne barve sam mal ga je na rumen potegnal ko sm primerjo z onim ko ga nism dal v pečico. A pol je to dextirin al ne?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr jan 04, 2006 2:10 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če dec 01, 2005 9:20 pm
Prispevkov: 499
Kraj: Maribor
mani se je isto zgodilo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 4:34 pm 
Odsoten

Pridružen: Če mar 30, 2006 5:46 pm
Prispevkov: 206
Slika
to je moj granuliran smodnik (naredil sem ga po postopku kot se naredi "cutted" zvezde, pred granulacijo se je smodnik ball millal vsaj 4,5h)
upam da granule niso prevelike


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 4:37 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Ne avg 07, 2005 2:27 pm
Prispevkov: 1465
Granule so prevelike. Zdrobi ga in ga presej, tako da dobiš cca. 1mm velike granule.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 4:52 pm 
Odsoten

Pridružen: Če mar 30, 2006 5:46 pm
Prispevkov: 206
ok thanks


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 4:57 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: To sep 28, 2004 1:43 pm
Prispevkov: 2216
Kraj: Ljubjana
new_guy je napisal/-a:
Slika
to je moj granuliran smodnik (naredil sem ga po postopku kot se naredi "cutted" zvezde, pred granulacijo se je smodnik ball millal vsaj 4,5h)
upam da granule niso prevelike


Povej, za kaj točno rabiš ta smodnik. Ker drugačne aplikacije nzahtevajo različno velikost delcev.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 5:16 pm 
Odsoten

Pridružen: Če mar 30, 2006 5:46 pm
Prispevkov: 206
rabim ga za mine, kasneje za shelle, mogoče kakšno rimsko (za lift powder)

lahko malo razložiš koliko velike morajo biti granule glede na vrsto aplikacije


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 6:55 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: To sep 28, 2004 1:43 pm
Prispevkov: 2216
Kraj: Ljubjana
Aha, lift powder. Velikost naj bo od 0.5mm do 1mm.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 7:03 pm 
Odsoten

Pridružen: Če mar 30, 2006 5:46 pm
Prispevkov: 206
aha
ker na tvoji strani kjer imaš tutorial za mine so granule precej velike


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe sep 08, 2006 7:26 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: To sep 28, 2004 1:43 pm
Prispevkov: 2216
Kraj: Ljubjana
Ja vem, ampak tisti smodnik je prešan in gori malo hitreje pa še več moči ima tako da morajo biti granule malo večje če nočeš da ti raznese cev. Sploh pa večje granule pomenijo bolj tiho eksplozijo ko ustreli.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 15, 2006 6:32 pm 
Odsoten

Pridružen: Če mar 30, 2006 5:46 pm
Prispevkov: 206
Spet sem granuliral smodnik. Tokrat sem ga pretlačil skozi sito. Granule so velike 1mm oz. manj. Danes sem ga testiral in bil z rezultatom zadovoljen.

Tako ga pustim da se posuši.
Slika

Tukaj je še film, ki prikazuje kako ga zdrobim v granule. (25MB)
http://www.youtube.com/watch?v=v1OGPrH1EHo

Dodal bom še film, ki prikazuje hitrost gorenja.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 15, 2006 8:00 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: To feb 01, 2005 6:46 pm
Prispevkov: 166
Kraj: Celje
jst delam granule na zelo enostaven način. naredim smodnik po 3. postopku, in ko je pe rahlo vlažen dodam dextrin in posodo v kateri je smodnik vrtim v krogu da se naredijo okrogle granule ki jih kasneje posušim in ločim po velikosti. :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 15, 2006 10:05 pm 
Odsoten

Pridružen: Če mar 30, 2006 5:46 pm
Prispevkov: 206
Postopek po katerem sem jaz naredil granule je tudi zelo preprost in hiter. Granul ni treba ločevati po velikosti, na koncu ga le zdrobiš med rokami, kot je prikazano na filmčku iz mojega prejšnjega posta.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe dec 15, 2006 11:12 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe okt 21, 2005 6:03 pm
Prispevkov: 2033
Kraj: tukej
Moj postopek kako narediti dokaj dober smodnik v prahu, gori tudi po sekundo.

1. Naredim smodnik po 1. postopku iz piroraja ter mu dodam še 3 g dextrina (na 100 g mešanice--->104g smodnika).

2. Ga stresem v ball mall in ga meljem ~1 uro.

3. Vs smodnik rahlo navlažim tako da se komaj oblukuje kepa ( jaz naredim ponavadi 200 g smodnika naenkrat in naredim 2 kepi).

4. Uzamem "ribežn" in ga naribam na najbol fine "špagete". Seveda "špageti" ne smejo nastati, če nastanejo je smodnik preveč navlažen. Mora se drobiti na približno 2x2mm koščke, lahko tudi 2x5mm tako, da so malo daljši ampak najbolje je 2x2 mm.

5. Dam sušit za ~12 ur v kurilnico oz. dokler ni suh.

6. Pakiraj.

7. Porabi!!


Upam da sem pomagal.

Aja glede dextrina naredim ga iz gusnela to je gostilo za golaže in podobno proizvaja pa podravka. Cena je okoli 300 sit pakirano je pa po 200 g v zeleni embalaži, Pečem ga ~1-2 ure in ga na vsakih 15 min premešam.


lp Tomaž

edited by NUKE (uporabljaj ločila in velike začetnice)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So dec 16, 2006 9:24 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: So jan 28, 2006 7:07 pm
Prispevkov: 2208
Kraj: pakistan
Gusnel je tudi gustin z drugim imenom ;).


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So dec 16, 2006 12:32 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe okt 21, 2005 6:03 pm
Prispevkov: 2033
Kraj: tukej
Ja vem sam sem napisal zato tako da bo folk vedu ker na škatlici piše z velikimi črkami gusnel kar pa veliko ljudi misli, da ni uredu zato sem to napisal.


Kot je že roky_ak-47 napisu gusnel-gustin= enako.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne dec 17, 2006 6:58 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Ne avg 07, 2005 2:27 pm
Prispevkov: 1465
Moj način je mal bol zajeban in sicer:

1.) najprej sprešam smodnik(2toni) in nastane to:
Slika
2.) sprešan smodnik sušim 24 ur in nato ga razbijem na manjše delce, potem ga ločim po velikosti s pomočjo sit. Tako nastane to:
Slika
(uporabljam za break pri malih shellih)
Slika
(lift powder)
Slika
(za quickmatch)
Slika
(primerjava dveh različnih velikosti)


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 63 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group