Danes je To okt 15, 2019 5:59 am

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 168 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To feb 19, 2008 7:09 pm 
Odsoten

Pridružen: To dec 04, 2007 2:20 pm
Prispevkov: 231
Kraj: KRANJ
Ja delaj v razmerju 50:50 tako kot je že perkač reku. Jaz ti pa potem še svetujem da mešanico zliječ v nek kartonast tolec oviješ z alufolijo zalepiš daš malo papirja pa še enkrat z alufolijo in prižgeš.

Drugače se pa dobro vidi kako je narejeno na mojem filmčku(http://www.youtube.com/watch?v=AmP2561--bg)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po mar 03, 2008 1:48 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: So nov 10, 2007 2:43 pm
Prispevkov: 418
Kraj: Koper
50:50 ni v redu razmerje, ker ostaja sladkor (meče ven koščke zoglenelega sladkorja). raje naredi 60 soliter : 40 sladkor ali pa vsaj 55:45.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe apr 18, 2008 12:37 pm 
Odsoten

Pridružen: Po okt 15, 2007 6:50 pm
Prispevkov: 4
še eno vprašanje a je kakna razlika ce uprabm sladkor v prahu al pa un v kristalckih, al je cist useen...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe apr 18, 2008 3:00 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če feb 22, 2007 7:27 pm
Prispevkov: 1373
Kraj: Domžale
Treba je dat v prahu, ker je mešanica potem bolj homogena.

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr apr 30, 2008 7:08 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr apr 30, 2008 6:55 pm
Prispevkov: 3
Kraj: bukovica
Sam sm že izdelal doma dimne bombe, uporabljal sem razmerje 50g soliter 50g sladkor 24g vosek in moram reči da zakadi zelo vredu.


Sedaj pa me zanima kako bi naredil da bi dimno bombo obarval da bi recimo "kadila" modro????


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr apr 30, 2008 7:19 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe maj 04, 2007 6:26 pm
Prispevkov: 1013
Npr ena kompozicija za modr dim

Potassium chlorate................................33
Milk sugar........................................27
Phthalocyanine blue...............................40
Soluble glutinous rice starch.....................+3%


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr apr 30, 2008 7:35 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr apr 30, 2008 6:55 pm
Prispevkov: 3
Kraj: bukovica
lebanj12 je napisal/-a:
Npr ena kompozicija za modr dim

Potassium chlorate................................33
Milk sugar........................................27
Phthalocyanine blue...............................40
Soluble glutinous rice starch.....................+3%



Hmmm, prevod prosim :oops:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr apr 30, 2008 8:51 pm 
Odsoten

Pridružen: Ne mar 11, 2007 11:30 am
Prispevkov: 1068
Kraj: Ljubljana
lebanj12 je napisal/-a:
Npr ena kompozicija za modr dim

Potassium chlorate- kalijev klorat-KClO3................................33
Milk sugar-mlečni sladkor-laktoza al galaktoza :oops: ........................................27
Phthalocyanine blue-Copper tetrabenzoporphyrazine(za več poglej na wikipedio)...............................40
Soluble glutinous rice starch-vodotopen glutenski rižev škrob-uporabi kar dekstrin.....................+3%


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 2:34 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe maj 16, 2008 2:13 pm
Prispevkov: 6
Vse lepo in prav, sam nikjer pa nisem zasledil ali pa sem spregledal koliko časa se vse to kuha in meša na ognju oziroma kdaj je to pripravljeno za uporabo...

To bom delal prvič in nebi rad takoj že na začetku vse skuril... za varnost bom poskrbel z gasilsko opremo :)...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 2:39 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če feb 22, 2007 7:27 pm
Prispevkov: 1373
Kraj: Domžale
Uh če misliš zgornjo komopozicijo za moder dim, ne smeš kuhat. Vsaj jst nebi, ker vsebuje KClO3 in bi se ti vžgalo vse skup. Samo zmašaj sestavine v prahu pa je.

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 2:50 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe maj 16, 2008 2:13 pm
Prispevkov: 6
Ne jaz bi naredil osnovno mešanico 60 g solitra + 40 g cukra in malo voska... koliko časa kuham...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 3:10 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Ne dec 10, 2006 6:43 pm
Prispevkov: 981
Ma ne dajaj že pripravljene mešanice v mlinček, ker se ti lahko kaj vžge! Raje naredti z voskom, tako kot si rekel. Najprej stopiš tisto količino voska pri čim nižji teperaturi (samo toliko da se stopi), ko je ves v tekočem stanju pa samo daodaš sladkor in soliter, dobro premešaš in še preden se ohladi natlačiš v nek tulec.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 3:13 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe maj 16, 2008 2:13 pm
Prispevkov: 6
Se pravi če prav razumem to kuhanje potem ni obvezno... samo zmešam in dam v tulec in to je to...

aha pa še nekaj kaj bi naredil, da bi se to kadilo čim dlje in fino...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 3:28 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če feb 22, 2007 7:27 pm
Prispevkov: 1373
Kraj: Domžale
Ničesar ne dajaj v mlinčel za kavo, ker se ti bo vžgalo :? ! Lahko zmelješ sestavine posebaj nikakor pa ne skupaj. Pa drugače se vseeno veliko bolje kadi če je segreto.

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 3:32 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe maj 16, 2008 2:13 pm
Prispevkov: 6
Hvala za odgovore... cukr mam itak v prahu solitr pa tut... grem kuhat he he he


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 3:46 pm 
Odsoten

Pridružen: Če jan 10, 2008 9:55 pm
Prispevkov: 84
Kraj: Jesenice
nenen brez kuhanja! prah zmešaj samo tko(ne na ognu da rata karamela) ampak prah sam zmešaj me sabo in ga nato nabij v tulec. nared kakor spolete


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 5:57 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če feb 22, 2007 7:27 pm
Prispevkov: 1373
Kraj: Domžale
Joj pa a si ti sploh že naredil oba načina? Če bi bi videl da je način z kuhanjem veliko boljši. Sploh pa mešaš soliter in sladkor skupaj v mlinčku za kavo tako da tiho.

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 6:04 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe maj 16, 2008 2:13 pm
Prispevkov: 6
Evo jaz sem to sedaj skuhal... in sprobal... zadeva deluje qul... matr zakadilo se je da nisem skor nč videl, samo me pa nekaj zanima, kako bi zmanjšal gorenje, namreč zgorelo je v trnutku. Jaz bi to rad da bi počasi gorelo, kaj naj dam še vmes, da zmanjšam gorenje...

Skratka qul zadeva... drugi teden imamo gasilske vaje in bo prišlo prav!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 6:42 pm 
Odsoten

Pridružen: Pe dec 28, 2007 6:28 pm
Prispevkov: 485
Nared z manj solitra, nekje 55-45. Zapri v tulec. Za več dima naenkrat širok tulec, za manj dima in dolgo gorenje pa v tanjši tulec.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe maj 16, 2008 7:08 pm 
Odsoten

Pridružen: Če jan 10, 2008 9:55 pm
Prispevkov: 84
Kraj: Jesenice
''' je napisal/-a:
Joj pa a si ti sploh že naredil oba načina? Če bi bi videl da je način z kuhanjem veliko boljši. Sploh pa mešaš soliter in sladkor skupaj v mlinčku za kavo tako da tiho.

LP
pikčar mislil sem da v mlinček daš soliter posebaj poi spereš z vodo posušiš nato pa še sladkor. ko maš to zmiksan pač zmešaš skupaj na roko. sprobal sm že oba načina. meni je ljubši brez kuhanja zato ker sam prah nabit v tulcu gori veliko dlje kot karamela. je pa res da karamela zadimi mogoče za malenkost več kot to


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 168 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group