Danes je Ne sep 05, 2010 3:20 pm

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 384 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To feb 02, 2010 7:53 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Un exact
Kakšno razmirje pa je imel booster? Si uporabil kak primer?

Zadnjič spremenil Flammable, dne Sr feb 03, 2010 8:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr feb 03, 2010 8:25 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Un exact
skamen/burek/shell je napisal/-a:
Ja, je dal okoli 2-5g AP (sem pozabil točno kolk) , čeprav sem mu to odsvetoval.

LP

Mogoče pa primer ni bil zadosti močen, da bi izzval detonacijo ampak je MEKP samo zgorel? :?

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe feb 12, 2010 6:45 pm 
Odsoten

Kraj: za devetimi gorami
Buster je imel priporočeno razmerje MEKP-AN 12:88. Sem pa skoraj prepričan da je detoniral, saj sem en dan prej za poskušino detoniral en booster, enaka količina. Velika moč, suho drevo, ob katerega je bil prislonjen, je gladko odbilo. Udarni val je v krogu premera cca 10m iz drevja pometal sneg. Samo pok ni bil nevem kako močan...

Ja z veseljem bi rad dal kako kilo več, samo se bojim da bi se miniranje ponesrečilo. Ima namreč praktičen namen; oba bregova potoka bi rad vrgel enega proti drugemu, da nastane neke vrste jez, potoček pa je preusmerjen tako, da nastane jezerce. Sej ne da mi je problem lopato uzet v roke ampak mam rajši če preložim par ur dela na par milisekund, ki jih potrebuje ANFO :wink: Kako kilo ga bom sicer še dal zraven (3kg skp) več pa ne upam... Pa še pod 300g booster ne grem več :D
Pa še nekaj je bilo mogoče krivec neuspešni detonaciji; med detonatorjem, ki sem ga zaradi maksimalne varnosti ustavil v booster šele potem, ko je bil naboj že v zemlji privezanega na palčko) in tolcem, ki je bil v centru boosterja, je bilo neki lufta. Drugače nebi mogu vstavit detonatorja... Blo ga je sigurno ene 3mm.
Je možno da je to razlog?

lp

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe feb 12, 2010 8:25 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

ne 3mm ni bil razlog ;)

Na vrh
 Profil E-mail  

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 384 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: