Buster je imel priporočeno razmerje MEKP-AN 12:88. Sem pa skoraj prepričan da je detoniral, saj sem en dan prej za poskušino detoniral en booster, enaka količina. Velika moč, suho drevo, ob katerega je bil prislonjen, je gladko odbilo. Udarni val je v krogu premera cca 10m iz drevja pometal sneg. Samo pok ni bil nevem kako močan...
Ja z veseljem bi rad dal kako kilo več, samo se bojim da bi se miniranje ponesrečilo. Ima namreč praktičen namen; oba bregova potoka bi rad vrgel enega proti drugemu, da nastane neke vrste jez, potoček pa je preusmerjen tako, da nastane jezerce. Sej ne da mi je problem lopato uzet v roke ampak mam rajši če preložim par ur dela na par milisekund, ki jih potrebuje ANFO

Kako kilo ga bom sicer še dal zraven (3kg skp) več pa ne upam... Pa še pod 300g booster ne grem več
Pa še nekaj je bilo mogoče krivec neuspešni detonaciji; med detonatorjem, ki sem ga zaradi maksimalne varnosti ustavil v booster šele potem, ko je bil naboj že v zemlji privezanega na palčko) in tolcem, ki je bil v centru boosterja, je bilo neki lufta. Drugače nebi mogu vstavit detonatorja... Blo ga je sigurno ene 3mm.
Je možno da je to razlog?
lp