Danes je To dec 10, 2019 3:55 pm

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: So feb 27, 2010 4:33 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če apr 19, 2007 5:57 pm
Prispevkov: 731
Nisem siguren če tudi drugim dela tako, ampak meni forum pri vsakem dodanem postu izpiše napako:

Citiram:
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 63460, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('vem', 'kako', 'se', 'obneslo', 'ker', 'kalcijev', 'nitrat', 'trgovine', 'čisti', 'ampak', 'vsebuje', 'tudi', 'amonijev', 'precejšen', 'delež', 'vode', 'hehe', 'lahko', 'kdo', 'poskusi', 'poroča', 'samo', 'kalcij', 'gnojila', 'preizkušeno', 'da', 'narediti', 'pirotehnične', 'mešanice')

Line : 251
File : functions_search.php


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne feb 28, 2010 8:35 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Najprej, hvala ker si javil napako.

Sem pognal repair na MySQL bazi in upam da bo sedaj delalo.

Napaka je nabrž zaradi nedavnega prestavljanja podatkovne baze iz enega strežnika na drugega.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne feb 28, 2010 9:58 pm 
Problem ni rešen... Meni je to ravnokar naredilo, ko sem hotel ustvariti temo... Bom uprašal na kakem drugem forumu k rabim hiter odgovor...


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne feb 28, 2010 10:35 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Prosim če zraven dodaš še napako ki jo javi, lahko da javi napako za kakšno drugo tabelo.

Nismo zamenjali gostovanja ampak samo strežnik pri gostitelju, prejšni strežnik je podpiral samo php4, ta novi podpira php5 (potreben za Mediawiki).

P.S: Naredil sem novo temo in mi ni javilo napake. Lahko da je samo naključje.

P.S.S: Pravkar doživel napako.

P.S.S.S: Ne morem/ne znam sam rešiti, tako da sem poslal napako naprej na podporo pri gostitelju.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po mar 01, 2010 12:55 am 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe okt 21, 2005 6:03 pm
Prispevkov: 2033
Kraj: tukej
evo o te napaki sm ti govoril..


pa mislim da ko napišem post da mi ne pokaže potem na glavnem forumu da sem objavil psot v temi ampak mi napiše tistega ki je orpl temo :s


p.s zdle napake nism doživel


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr mar 03, 2010 5:35 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Žal nisem prejel nobenega odgovora iz strani podpore, tako da sem sam.

Problem je možno rešiti na strani foruma ali na strani smysql strežnika. Žal so rešitve iz strani foruma, precej obsežne (potrebno bi bilo zamenjati charset na language packu). Ali pa nastaviti charset na strežniku, kar pa jaz ne morem naredit. Gostitel pa tega ne more narediti zaradi drugih ali pa je kakšen bolj trivialen razlog.

Seveda je še tretja možnost, nadgradnja foruma. Ki pa lahko vzame kr nekaj časa. In sedaj sem ravno sredi dela z mediawiki.

Nekaj bom že zrihtal. Tačas pa prosim za malo potrplenja.

P.S. : Forum teče na verziji phpBB 2.0.22


Zadnjič spremenil Alkimisticus, dne Če mar 04, 2010 5:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če mar 04, 2010 6:29 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Sem dobil odgovor iz podpore in bodo poskušali rešiti težavo. Jaz pa tačas delam na nadgradnji foruma. največ časa mi bo vzelo oblikovanje in če ga bom uredil do jutri zvečer potem bom ponoči forum nadgradil. Drugače pa zagotovo čez vikend.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne mar 07, 2010 11:02 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Žal čez vikend mi še ni uspelo naredti oblikovanja do konca da bi lahko prestavila forum. Čeprav sem celi vikend delal samo na tem, ni šlo.

Glavni razlog je ta da je precejšna razlika med phpBB 2.x in phpBB 3.x verzijo, čeprav phpBB 3.x vsebuje subSilver temo je ta precej predelana vendar oblikovno zelo podobna sam strukturno pa kot noč in dan.

Tako sem moral vse ikonce na novo narediti (različne velikost), marsikaj tudi na novo narisat saj phpBB 3.x še nima oblikovnega paketa (je v nastajanju).

Je pa phpBB 3.x veliko boljši in ponuja več opcij, tak da je zagotovo vredno truda.

Jutri bom končal z prestavljanjem oblike in če bo šlo vse tak kot je treba bova tudi prestavila forum.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 11:23 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Jutri zvečer bova prestavljala forum. Jaz sem skoraj zaključil z prestavljanjem oblike ostali so mi še samo 4 animirani gumbi (to bom jutri naredil)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Sr mar 10, 2010 11:23 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
Forum je premeščen.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 11, 2010 12:36 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: To nov 25, 2008 11:31 am
Prispevkov: 146
Lepo tole si pa hitro uštimal. Vse pohvale za tvoj trud in hitro ureditev foruma,


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 11, 2010 1:48 pm 
Meni zgleda odlično, samo malo se bo treba še privaditi na nov izgled...

EDIT: Sem opazil, da se je čarobno pojavila tema, ki sem jo želel ustvariti, ko mi je javilo napako. Sem že zbrisal...


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 11, 2010 7:13 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe nov 28, 2008 11:54 am
Prispevkov: 495
Kraj: celje
Zakaj pa so tile boti na forumu ? Nekakšen google bot in yahoo bot piše kot da so registrirani.

Izgled je pa kar v redu, samo malo se mi zdi čudno, ker sem se prejšnega tako navadil :D

Lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 11, 2010 7:35 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Če mar 11, 2010 2:15 pm
Prispevkov: 603
Google-bot pa Yahoo-bot sta na forumu bila prisotna že odkar google in pa yahoo indeksirata spletne strani. Prejšnji forum ju pač ni prikazal kot uporabnika. To sta v bistvu robota, ki bereta in kopirata vse strani in jih potem indeksirata na lastnih strežnikih. Tako pač ko neka spletna stran propade, ostanejo podatki še vedno dosegljivi preko zgodovine zapisane v teh strežnikih. Ko vi nekaj zinete na forumu, pa google to poindeksira, se tega ne da več izbrisati. :)

Tako pač spletni iskalniki delujejo. Zapomnijo si vsebino spletnih strani, ki jo potem razvrščajo po veljavnosti glede na ključne besede, ki jih vi vnesete vsakič, ko kaj pogooglate.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 11, 2010 10:22 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po apr 25, 2005 5:24 pm
Prispevkov: 484
Kraj: Celje
shell je napisal/-a:
Izgled je pa kar v redu, samo malo se mi zdi čudno, ker sem se prejšnega tako navadil :D


Oblika bom še to soboto dodelal, sam čisto tako kot je bilo na starem forumu pa ne bo. Sej mal sprembe je pa dobro a ne :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 25, 2010 7:06 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe nov 28, 2008 11:54 am
Prispevkov: 495
Kraj: celje
Dobro bi bilo, če bi ko klikneš na link, se ta odpre v novem zavihku.

Drugače mi je pa všeč, sem se že navadil novega stila :D

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 25, 2010 9:56 pm 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Če mar 11, 2010 2:15 pm
Prispevkov: 603
shell je napisal/-a:
Dobro bi bilo, če bi ko klikneš na link, se ta odpre v novem zavihku.

Drugače mi je pa všeč, sem se že navadil novega stila :D

LP

Mozilla Firefox => Desni klik na link => "Open Link in New Tab"


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Če mar 25, 2010 9:58 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe maj 04, 2007 6:26 pm
Prispevkov: 1013
Pentan je napisal/-a:
shell je napisal/-a:
Dobro bi bilo, če bi ko klikneš na link, se ta odpre v novem zavihku.

Drugače mi je pa všeč, sem se že navadil novega stila :D

LP

Mozilla Firefox => Desni klik na link => "Open Link in New Tab"


Samo s kroglico pritisneš..


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Pe mar 26, 2010 11:43 am 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: Če mar 11, 2010 2:15 pm
Prispevkov: 603
No ,ta je pa še boljša varianta.
Vidiš, še jaz vsega ne vem.
Hvala, lebanj!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Forum javlja napako
OdgovorObjavljeno: Pe mar 26, 2010 1:10 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe maj 04, 2007 6:26 pm
Prispevkov: 1013
Pentan je napisal/-a:
No ,ta je pa še boljša varianta.
Vidiš, še jaz vsega ne vem.
Hvala, lebanj!


Ni problema. Tut js tole prakticiram na vseh straneh in je nepogrešljivo, ko se navadiš.. :)


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group